23.01.2020 - 02:30

Kontakt
Anreise
Datenschutz
Impressum

KAPCSOLAT - ADATOK (2019. június 29)

A mintegy 900 oldalas ev-kirche-schaessburg.ro, schaessburg.ro, aktuell.schaessburg.ro tájékoztatást nyújt az evangélikus közösség 18 éves A. H. Segesvár és a plébánia életében. Segesvár és környéke képgalériái hívják meg önöket a plébánia látogatására. A plébániatemplom a Segesvári egzházközösségben található, az Evangélikus Egyház A. H. Romániában. Annak ellenére, hogy az oldalak megteremtésében nagy gondot fordítottunk, nem vállalunk felelősséget a tárolt tartalomért. A szöveghez fűződő jogok a szerzők tulajdonában vannak, a szóban forgó szó általában érvényes.
A weboldalak műszaki megvalósítása:
- Térképek az oldalain belül az ArcGIS online használatával lettek alkotva
- Az ATVIRTUAL.NET KG, Groß-Enzersdorf, Bécs közelében, ad otthont. A kiszolgáló helye Amszterdam (Hollandia).

 
Rólunk ... :
Az A. H. Segesvár Evangélikus Plébánia németül beszélő közösség, amely az A. H. Evangélikus Egyházhoz tartozik Romániában (Legea 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, publicata in Monitorul Oficial nr. 11 din 8.1.2007). Elsősorban és mindenekelőtt a saját egyháztagjait képviseli és elkötelezett a főleg németül beszélő evangélikusoknak – és ezért a „lelki központ” a vasárnapi istentisztelet, 10 órától.
Létük a kisebbségi helyzet és az ökumenikus kontextus sajátossága. Ezért a Evangélikus Egyház részt vesz A. H. Segesvár nyíltan ökumenikus eseményekben (Ökumenikus ima Hét világnapja és hasonlók ..), és ez jellemző főleg a történelmi erdélyi régió háromnyelvű formájára: román, magyar, német.
 
Az egyház nem hihető Diakonia nélkül, ezért az A. H. Segesvár Evangélikus Egyházaban működik saját Diakonia.
Mint Segesvár régi városának fontos történelmi műemlékeinek tulajdonosa – amelyet az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak – elkötelezett a méltó kulturális turizmus iránt.
 
A szerkesztői felelősség:
 

 
A kérdések és javaslatok: