30.11.2020 - 15:28

Benutzung
Datenschutz
Impressum
Service

DATE DE CONTACT (7 martie 2020)

Cele aproximativ 900 de pagini ale ev-kirche-schaessburg.ro, schaessburg.ro, aktuell.schaessburg.ro, informează de 18 ani despre Comunitatea Evanghelică C. A. şi viața ei parohială. Galeriile cu imagini din Sighişoara și împrejurimile sale vă invită să vizitați orașul şi Comunitatea Evanghelică. Parohia face parte din Districtul Bisericesc (Protopopiatul) C. A. Sighişoara a Bisericii Evanghelice C. A. din România. În ciuda celei mai mari griji în crearea paginilor, nu ne putem asuma nicio răspundere pentru conținutul stocat. Drepturile textelor aparțin autorilor lor, cuvântul vorbit aplicându-se în general.
Implementarea tehnică a site-urilor Web:
- Hărți în paginile noastre cu ArcGIS online
- ATVIRTUAL.NET KG, Groß-Enzersdorf lângă Viena, găzduiește datele. Localizarea serverului este Eemshaven (Țările de Jos).

Despre noi ... :
Parohia Evanghelică C. A. Sighişoara reprezintă o comunitate religioasă germanofonă care aparține Bisericii Evanghelice C. A. din România, cult recunoscut de către Statul Român în baza Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, publicată în Monitorul Oficial nr. 11 din 8.1.2007. Se adresează în primul rând propriilor membri ai bisericii, respectiv în principal luteranilor vorbitori de limbă germană. „Centrul spiritual” al acestei comunități este serviciul divin duminical de la ora 10, care de regulă se desfășoară în »Biserica Mănăstirii« şi în mod excepțional în »Biserica din Deal«.
Caracterul ei specific este dat de situația minoritară și contextul ecumenic şi multicultural transilvănean. Comunitatea Evanghelică C. A. Sighișoara participă cu toată deschiderea la evenimente ecumenice (»Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor«, »Ziua Mondială de Rugăciune« etc.), și face acest lucru într-un mod tipic pentru regiunea istorică Transilvania în limbile: română, maghiară şi germană.
O organizație religioasă, respectiv o biserică nu este credibilă fără activitate filantropică; de aceea în Parohia Evanghelică C. A. Sighişoara operează propria diaconie, ca platformă de într-ajutorare celor aflaţi în dificultate.
Ca proprietar al unor monumente importante din »Cetatea« (= orașul vechi) Sighișoarei – care face parte din patrimoniul mondial UNESCO – Parohia Evanghelică C. A. Sighişoara este angajată în promovarea unui turism cultural demn de istoria multiseculară al acestui oraș. Responsabilitate editorială o are: Ne puteți contacta: